ОПЉАЧКАНИ РАДНИЦИ АГРОЖИВА УСТУКНУЛИ ПРЕД ЖАНДАРМЕРИЈОМ: „ПУСТИТЕ ГОВНА НЕКА УЂУ“


СВЕ У  ДУХУ „ЕВРО-ИНТЕГРАЦИЈА“: СУРОВ ОБРАЧУН ПОЛИЦИЈЕ СА ОПЉАЧКАНИМ РАДНИЦИМА АГРОЖИВА, КОЈИ НЕ ПРИМАЈУ ПЛАТЕ ОД НОВЕ ГОДИНЕ.

Из приложеног снимка видео снимка, види се да је најмање једно лице ухапшено од стране полиције, такође очигледна је груба примена сила према женама- радницама, које је жандармерија брутално „изударала“ штитовима- Напомена ФБР редакције…

Стечајни управник уз помоћ полиције у Агроживу

Бета, Блиц | 30. 06. 2014. – ФБР обрада

У круг компаније Агрожив, уз помоћ жандармерије, данас око 15.00 ушли су представници компаније „Мибрас БГ“, компаније „Агрожив“ и стечајни управник, пренео је Инфо-центар Житишта.

Око 300 радника Агрожива који плате нису добили од почетка године, наставили су јутрос штрајк испред те компаније и нису дозвољавали да у круг кланице уђу стечајни управник и управа фирме „Мибраса“ која је закупила кланицу.

Председник синдиката „Независност“ у тој компанији Јовица Катић потврдио је да је стечајни управник „Кланице“ компаније Агрожив која је у стечају, уз помоћ полиције, ушао у кланицу

„Вероватно врше попис, али ми и даље штрајкујемо јер нам Мибрас није крив, остајемо овде и тражимо плате од Агрожива и Србијагаса“, рекао је Катић агенцији Бета.

Како је оценио, „било је мало гуркања, али не и већих инцидената“-

Из приложеног снимка видео снимка, види се да је најмање једно лице ухапшено од стране полиције, такође очигледна је груба примена сила према женама- радницама, које је жандармерија брутално „изударала“ штитовима- Напомена ФБР редакције…

Катић је јутрос изјавио да не очекује разговоре с новим власником и да разговори могу бити „само с председником (Владе Србије) Александром Вучићем“.

По најавама радника, они неће одустати од штрајка док им се не исплате плате које им, како наводе, дугују претходни директор и власник Агрожива, односно Јавно предузеће „Србијагас“.

Агрожив је у власништву „Србијагаса“, а због неисплаћених плата радници штрајкују већ недељама.

Компанија Мибрас из Београда купила је део капацитета Агрожива у стечају и требало је да започне производњу и прераду живинског меса у Житишту.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s